dilluns, 16 de novembre del 2009

Com ens hem trobat la federació?

Ara fa uns 5 mesos que varem guanyar les eleccions i varem prendre possessió dels nostres càrrecs, crec que és un bon moment per a fer una primera valoració.

Han estat 5 mesos de molta feina i de moltes sorpreses.. Sorpreses perquè ens hem trobat una Federació amb una tresoreria escanyada pel projecte BISC i sense visibilitat per la seva resolució puig que no hi ha via una planificació econòmica sobre el tema del BISC complerta, així que ens hem hagut de dedicar a trobar solucions a aquest problemes sobrevingut, i no plantejat durant la campanya electoral ja que no en teníem constància.

Alguns del nostre equip ho intuíem però amb la informació que teníem era difícil imaginar que podia ser tant desastrós.
Perquè us feu una idea del problema econòmic que tenim tots al davant, ara fa just una setmana hem auditat el document que hem estat confeccionant sobre el BISC on simplement es dibuixa quina és la situació que em heretat. Un esborrany d’aquest document ja es va compartir a la darrera Assemblea extraordinària abans de l’estiu.
Aquest document constata que falten 2,3 milions d’euros per acabar les obres del BISC (quantitat no finançada).

És evident que les obres poden tenir desviacions i ja és un error greu no preveure-ho, el que no és de rebut és que s’oblidin de computar costos addicionals d’obra com els honoraris d’arquitectura, com les taxes d’obres, com els costos de l’hipoteca, com els costos de la enginyeria etc... i a més, sense aprovar cap pressupost d’inversions en l’assemblea ordinària.

Per altra banda cal dir que d’aquest 2,3 milions, n’hi ha 0,6 milions, que els nostres tècnics han considerat imprescindible per tal de posar en funcionament la instal·lació, els altres 1,7 milions d’euros, són aquestes despeses compromeses no contemplades en el projecte inicial d’obra i en les que la Junta actual no hi ha tingut res a veure.

Ens varen dir que l’obra costaria 4,4 milions d’euros, i avui, 5 mesos desprès d’investigació, hem constatat que no era cert el que ens varen dir, l’obra costarà 6,7 milions d’euros.
El fet d’entrar en una organització com és la federació, i estar absolutament lligat de mans i peus per la qüestió econòmica, representa per a nosaltres una forta frustració, perquè ens obliga a re definir tot el que havíem, en un inici, imaginat i plantejat.

Ara és moment de tornar agafar el programa electoral, i actualitzar-lo amb base a la federació que ens hem trobat, tant a nivell de recursos humans, com econòmics.

Continuarà....