dilluns, 4 d’abril del 2011

Comencen aliniar-se els astres........Albert Soler, Nou secretari d’Estat per l’esport.


El passat dijous, varen nomenar nou secretari d’Estat per l’esport al nostre amic Albert Soler una persona compromesa i sensible sempre amb el món de la vela.

El passat estiu va ser qui es va comprometre a donar-nos el 50% del cost operatiu del Centre Internacional de Vela un cop estigui en marxa, i qui també té una clara voluntat d’ajudar-nos en la posta en marxa del centre.

De fet la Generalitat i l’Estat ja estan treballant per aconseguir, conjuntament amb nosaltres, trobar una solució al finançament del projecte, ara realitat, del Centre Internacional de Vela.

En aquest sentit, també hi ha hagut contactes amb diversos membres del govern català i amb el secretari general adjunt de Convergència, el Sr. Oriol Pujol, per tal d’intentar buscar una solució a la situació econòmica del Centre Internacional de Vela.


Com cada setmana, s’han anat tancant acords amb diverses marques per tal de poder oferir als clubs i als navegants federats més avantatges i donar així més valor al carnet vela.cat. Aquesta setmana s’ha tancat un acord amb la llibreria “Alibri” amb qui farem promoció de la vela durant el Sant Jordi.


Va haver-hi la reunió amb els clubs de Masnou, Port d'Aro i Sitges, per tal de parlar sobre la iniciativa de crear una nova associació de clubs. I desprès de comentar les raons pel que es pretenia fer aquesta associació, varem comentar que seria bo estar tots units, i més quan actualment la generalitat reconeix com a interlocutor vàlid a la federació.

Varem acordar que en breu faríem una reunió amb tots els clubs que volguessin participar en el treball que la comissió de costes està fent, i ens varem oferir a que qualsevol que tingui inquietud, pugui entrar a col·laborar per aconseguir coses en pro dels clubs i els seus federats.


Pel que fa a la resta de serveis, varem acordar que quan tinguem més avançats el projecte de servei d’assesoria vela.cat, on pretenem centralitzar tots els serveis que oferim com a federació, en tornaríem a parlar. Crec que la sintonia va ser positiva, i que com diu la frase: la unió fa la força!. Com deia un dels clubs presents a la reunió, el pal de paller que ens ha d’unir a tots és la secretaria general de l’espot que és qui ens pot defensar en diversos àmbits de forma unànime, ja que l’esport és el que ens uneix de veritat als diversos clubs i associacions.



També aquesta setmana passada és va firmar l’acord amb l’ajuntament del Prat, on gràcies aquest acord, el Club Marítim Prat, podrà gaudir d’unes instal·lacions noves i molt ben preparades.



Dissabte 26 de març va haver-hi assemblea a la RFEV a Madrid, on és varen aprovar tots els punts de l’ordre del dia, des del tancament econòmic, el nou pressupost, i també el calendari de competicions. També varen assitir a l’assemblea La presidenta del Club Nàutica Masnou, Sra. Gloria Aragó, el president del Club Nautic Salou, Sr. Godofredo Dominguez, el President de Port d’Aro, el Sr. Tomàs Fanjul, i el Sr Tomàs Gallart representant l’Estartit.

Durant l’acte de l’assemblea es va atorgar la medalla d’or al nostre expresident Segimon Obradors en reconeixement a la seva tasca en el món de la vela.


Aprofitant que estava a Madrid, vaig reunir-me amb la Vicepresidenta de la ISAF, la Sra. Teresa Lara, per tal de buscar la manera de poder promocionar la vela catalana a la ISAF, buscant col·laboracions amb les nostres regates, com en la Christmas, gran prix de Blanes... i també buscant la manera que la ISAF ens reconegui el Centre Internacional de Vela com a centre de tecnificació oficial ISAF.


Diumenge passat varem tenir esmorzar al Club Nàutic El Masnou, amb el honorable Lluís Recoder, conseller de territori i sostenibilitat on, tant la presidenta del Club, la Sra. Gloria Aragó, com jo mateix, varem ser molt insistents en la necessitat que l’administració sigui pro clubs i les seves concessions, demanant bàsicament el següent:

1- Seguretat jurídica en la renovació de concessions

2- Eficàcia i eficiència en la gestió administrativa

3- Bonificació en els espais destinats a l’esport de fins el 75% del cànon.

4- Entendre la idiosincràsia dels clubs de platja ja existents, sobretot a l’hora de renovar concessió.

5- Facilitar l’atorgament de concessions a nous clubs.

6- Entendre que els serveis associats a uns clubs no directament esportius, moltes vegades són necessaris inclús indispensables per tal de sostenir l’activitat esportiva, tal com els restaurants, pàrquings, etc.

7- També li varem demanar que Catalunya obri almenys 5 punts més al llarg de tot el territori per poder fer la pràctica del kite a l’estiu, que ara està limitada només a la zona de sant Pere pescador.


Va compartir plenament el nostre plantejament, i és més, va sentenciar: “els clubs nàutics són patrimoni del teixit associatiu català i això ho hem de garantir, i el meu departament en aquest sentit està compromès”


Com sabeu, dilluns passat va haver-hi remodelació de govern de la junta de la federació i aquesta setmana, els nous responsables, ja han estat treballant per planificar les seves àrees.


Com cada setmana hem tingut reunions amb els secretaris de classe de raceboard i de 420, on s’han pogut posar sobre la taula les necessitats de les classes, a part d’oferir-los els serveis que des de la federació se'ls pot donar, així com les funcions que el secretari ha de desenvolupar. Crec sincerament que aquest projecte de secretaris de classe pot donar molt de sí, ja que són peça fonamental pel desenvolupament del nostre esport.


També s’ha celebrat el Campionat de Catalunya d’optimist per equips al Club Nàutic de Salou, i no només vull aprofitar per felicitar el club per la organització, que va ser impecable, sinó també a la secretaria de classe, a tots els participants, entrenadors i clubs que varen donar un exemple de bon comportament i fair-play en una classe que té tant èxit que a vegades és difícil de gestionar. Felicitats!


Dimecres passat al matí varem tenir reunió amb el President del Club Vela Badalona, seu del proper mundial de x35 al 2012, per començar a preparar el comitè organitzador, col·laboracions, etc. El Club Vela Badalona és un club jove que ha crescut molt els últims 2 anys i que a nivell de regates socials té un èxit molt notori. En les seves regates socials de cap de setmana tenen una participació major de 30 embarcacions, cal doncs felicitar-los també per aquest èxit.


El mateix dimecres va haver-hi un dinar on el candidat a alcalde a l’Ajuntament de Barcelona, el Sr. Xavier Trias, va presentar el seu programa d’esports de la mà de la regidora Sra. Maite Fandós, qui va donar ple suport a la federació per desenvolupar el projecte del Centre Internacional de Vela.


Al programa electoral posa el següent: Obrirem Barcelona al mar en la pràctica esportiva, volem que Barcelona sigui capital internacional de la vela i potenciarem els esports nàutics mitjançant la introducció de la pràctica d’aquest esport a les escoles i la promoció de la base nàutica, el cmv port olímpic i el centre d’alt rendiment de vela. Donarem suport a les regates impulsades pels clubs. En aquest àmbit, farem que la Barcelona World Race sigui també un generador d’oportunitats per a la promoció de la pràctica de la vela.


Estem treballant perquè tots els grups amb representació incloguin en les seves propostes el suport i ajuda al Centre Internacional de Vela i també als clubs.


Aquesta setmana s’ha obert també el servei de venda on-line al nostre web, on a partir d’ara s’aniran comercialitzant diversos productes a més bon preu per als federats amb la marca de la federació, seguint treballant en la nova web per tal que sigui el nou portal d’actualitat i informació dels navegants catalans.


Aquest passat diumenge vaig estar visitant les instal·lacions del nou club de mar de Vilanova, un exemple clar d’unitat i esforç col·lectiu, tots els socis del club estaven treballant conjuntament per tal d’aixecar físicament el club.


A partir d’avui mateix començaran a arribar les primeres embarcacions de la Barcelona World Race, anirem seguint-ho amb atenció...