divendres, 27 de maig del 2011

Cal que siguem positius, anem tots a la una, i sumem.

Estimats Presidents, Comodors, Navegants, Secretaris de Classe, Tècnics i Jutges,

Aquest dies han estat divulgats manifestos i corrents d’opinió relatives al punt de l'ordre del dia de la pròxima assemblea de la Federació, en el que es proposa la venda del Centre Internacional de Vela de Catalunya (CIVC).

La simplificació del text d’un “Ordre del Dia” i la seva redacció pot portar a interpretacions incorrectes no desitjades.

En aquests sentit, voldríem aclarir la següent informació:

Que el CIVC és un projecte en el que l'actual equip directiu de la Federació està completament compromès, i en el que hi està dedicant moltes hores i esforços per tal de que sigui una realitat per la vela catalana, i poder veure’l ben aviat en funcionament al servei dels esportistes.

La intenció de l’actual procés és el traspàs de la propietat a l'Administració Pública per a que pugui fer-se càrrec de les despeses que ha generat la inversió. La clau del procés esmentat és la vinculació d’aquest traspàs a la signatura d’un contracte de gestió en favor de la Federació Catalana de Vela. Aquest model de funcionament és habitual en el sistema esportiu i propi d’ instal·lacions, com el Centre Municipal de Vela, o els altres Centres de Tecnificació a Espanya..

Hem d’assenyalar que la Federació està hipotecada en 1,5 milions d'euros, i que a més, ha estat necessari atendre, amb càrrec a la tresoreria ordinària de l’entitat, prop d’un milió d'euros per finançar costos addicionals d'obra no pressupostats en el seu inici.


En aquest sentit hem de buscar solucions ingenioses per tal d'aconseguir posar a disposició dels esportistes aquest fantàstic centre, minimitzant el cost econòmic per part de la federació, qui te per objectiu principal el servei als clubs i als seus esportistes.


Les condicions defensades per l’actual Junta Directiva i associades al traspàs del CIVC són:


· Que es puguin subrogar les obligacions i els deutes existents referents a l'edifici.

· Que es pugui recuperar com més aviat millor el fins ara disposat de la tresoreria ordinària de la Federació per recuperar el fons de maniobra de la pròpia Federació i poder ajudar als clubs, als seus esportistes i a la vela catalana

· Que es faci un contracte de gestió amb la Federació per tenir el control del CIVC per els anys que resten de concessió i i treballar per obtenir de les Administracions Públiques, tal i com tenen els altres CAR d’Espanya, una aportació ordinària a fons perdut per al funcionament del CIVC. (tenim el compromís del Consejo Superior de Deportes, de fer una aportació anual del 50% del cost operatiu ordinari de la instal·lació), reduint les possibles pèrdues econòmiques de funcionament que el centre podria tenir i que des de la Federació s’hauria de suportar.

Cal tenir en compte, que l'edifici del CIVC està sobre una concessió (en un espai públic) que acaba el dia 28 de febrer de 2031, per tant, mai serà un edifici de propietat convencional ja que passarà a titularitat pública en 20 anys, o s'haurà de renovar la concessió.

No suma ni ens acosten a la solució, les actituds que generen confusió, desunió i atacs a la institució que representem davant d’un repte tant important com el que tenim entre mans. Totes aquestes actituds a qui realment fan mal és a la Vela. Per això, cal que siguem positius, anem tots a la una, i sumem.

Estem a la vostra disposició per aclarir qualsevol dubte i/o aclariment, i recollir les vostres inquietuds i opinions.

Una abraçada, i recorda: qui no corre, vela!

Junta Directiva Federació Catalana de Vela