dimarts, 31 de gener del 2012

Luís Conde, Josep Cusí, Jacinto Rodríguez i 48 campions de Catalunya, Espanya i el món, guardonats per la Federació Catalana de Vela.


Luís Conde, Josep Cusí i Jacinto Rodríguez Sans van ser les mencions especials de l'acte. A Luís Conde se li va reconèixer l'esforç dut a terme en l'organització i celebració del 50è aniversari del Saló Nàutic Internacional en un moment especialment crític del sector de la indústria nàutica; mentre que de Josep Cusí se'n va destacar la seva trajectòria esportiva i també la seva etapa com armador del Bribón. Pel que fa a Jacinto Rodríguez Sans els assistents al acte van palesar la extraordinària dedicació a la vela d'aquest navegant de 81 anys que no falta mai a la seva cita setmanal amb el mar.

Durant l'acte, el president de la Federació Catalana de Vela, Gerard Esteva, va emetre unmissatge d'optimisme sense oblidar les dificultats per les quals travessa el sector i alhorava agrair la tasca feta pels armadors. El fet que en el 2011 s'ha registrat un augment considerable de llicències respecte l'any 2010, que el nombre de competicions també continuï una línia ascendent i que els regatistes catalans assoleixin resultats destacats a nivell internacional són elements importants per afrontar la situació actual amb una visió de futur positiva.

Va destacar, també, la feina i l'esforç realitzat pels clubs catalans fent possible que"Catalunya sigui un destí de referència internacional en l'organització de competicions. Aquest any - va corroborar- tenim més de 5 campionats del món, 4 europeus i moltes competicions internacionals que situen el nostre país al món"

Quant a les competicions de creuers, el president de la Federació Catalana va subratllar laimportància del nou circuit de regates, el qual ha estat dissenyat i pensat en funció de les necessitats i les inquietuds dels propis navegants i el consens de la RANC, amb l'objectiu de "sumar".

Gerard Esteva va informar que la Federació ha recuperat l'estabilitat econòmica amb l'acord que ha arribat amb la Secretaria General de l'Esport sobre la titularitat i despeses del Centre Internacional de Vela de Catalunya, càrrega que fins ara ha hagut de suportar la Federació Catalana de Vela; a més d'una gestió acurada i estricte de la institució.

Va cloure la seva intervenció situant el focus en el futur i en l'excel•lència en afirmar "la feina mal feta no té futur i la feina ben feta no té fronteres. En aquest sentit crec sincerament que els esportistes, clubs, Federació, en definitiva la vela, anem per bon camí. I està clar que com diu el Pep, si ens aixequem ben d'hora, amb il•lusió, sense retrets i penquem, som un esport imparable".