dilluns, 21 de març del 2011

Bona sintonia amb Damià Calvet, secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat.

Aquests últims dies han estat molt productius, ja fa unes setmanes que vam començar el programa de Secretaris de Classe, que consisteix en fer més partícips als secretaris, tot entregant-los un document on apareixen les funcions del secretari, tots els serveis que des de la federació els hi podem oferir, tota la normativa aplicable, així com annexes que poden ser del seu interès tals com avals de regates, models de sol·licitud etc.,.. desprès preparem un anàlisi de com està la classe, amb participació a campionats, escoles on es desenvolupa la seva classe, i per finalitzar mirem d’assentar les bases per fixar un pla director de la classe a un any de forma conjunta.


Creiem sincerament que si som capaços de sumar a tots els secretaris de classe en la promoció de la vela, podrem fer un pas endavant important ja que són pilar fonamental en el desenvolupament del nostre esport, si a més creix de forma coordinada i ordenada serà molt positiu, els secretaris de classe han de ser part fonamental de la federació de forma molt més activa que fins ara, i amb el potencial que tenim a la vela catalana hem de poder oferir als secretaris tots els instruments per aconseguir-ho.

A partir d’ara, hi haurà un responsable des de la federació que ajudarà a fer el seguiment d’aquest pla director de les classes i també els ajudarà en assistència i suport per tot allò que necessitin.


Aquesta setmana ens hem vist amb el secretari de 470 en Roger Noguera, amb en Luís Miguel Garcia secretari de la classe Techno, amb Rosa Garcia, de la classe Raceboard, amb Víctor Depoorter de la classe Formula Windsurf, amb el nou secretari de la classe Laser, Xavier Tous i tot el seu equip, també amb la secretària d’Optimist Cristina Sostre, i l'Òscar March que venia acompanyat d’en Nacho Moya, el tresorer de l’associació de la classe catalana de IOM.

En totes les reunions hi ha hagut una predisposició absoluta per tal de potenciar cadascuna de les classes, podem fer una valoració molt positiva d’aquestes primeres troabades. En totes aquestes reunions hi han assistit també en Xavi Torres, qui lidera el projecte des de la directiva i l’Eva Boria, qui ho fa des de la part executiva.


El dimecres varem tenir reunió amb Ignasi Costa, comodor del Club Nàutic Sant Pol de Mar, organitzador de la Copa d'Europa de patí a vela, i que a més celebren el 50 aniversari del club. Val a dir que tenen una planificació excel·lent i serà segurament una de les copes més participades de la història, doncs ja han confirmat francesos, alemanys, belgues, holandesos, andalusos, valencians i catalans, a més, el club a sabut integrar a tothom i això és molt positiu.


També aquesta setmana he tingut reunió amb el Club de Vela la Ballena Alegre, representat en aquest cas per l’Àlex Trias, per tal de veure com podem dinamitzar esportivament el club, i la veritat és que es varen obrir un ventall de possibilitats molt interessants, aquest club organitza cada any la prova del mundial de Windsurf, i aquest passat any, va organitzar també l’europeu de 29r.


Dimecres matí vaig assistir a una reunió en el Club Nàutic Vilanova on es va reunir tot el sector nàutic per crear un clúster entre tots els actors Vilanovins, també hi havia l’Àlex Delmàs del Club de Mar Vilanova i la Geltrú, i el fet que el Nàutic acollís aquesta reunió de sector, és un símbol clar de lideratge, i amb això el Club Nàutic de Vilanova, representat per el seu president Joan Cabrero, ho va aconseguir.


El dijous varem tenir reunió al matí amb l’Alcalde del Prat del Llobregat, per parlar sobre el nou Centre Municipal del Prat i la situació del Club Marítim Prat, que inaugura aquest centre el proper mes de maig.


Aquesta setmana s’ha acabat el procés electoral del Club Marítim Cubelles, i ha estat elegit president en Jordi Obach. Dijous al vespre ja ens varem reunir per començar a treballar conjuntament per reestructurar el desenvolupament de l’esport de la vela al seu club.


Per acabar aquesta setmana, hem tingut una honorable visita, el Secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, en Damià Calvet, que ha visitat el Centre Internacional de Vela de Catalunya, i desprès varem estar reunits per parlar de la situació dels clubs catalans i la seva problemàtica amb les concessions.

Li varem transmetre les nostres inquietuds i demandes, ja que també m’acompanyava la majoria de membres de la comissió de concessions de clubs de platja, i la sintonia és de màxima entesa i col·laboració, creiem que s’obre una molt bona època de cara la relació clubs i administració.


Varem acordar que faríem una presentació als clubs per explicar com quedaria tota l’organització interna, ja que sembla que costes i ports queden separats per direccions generals diferents, i per explicar les línies mestres del departament .


Ha estat una bona setmana, com sempre diem, qui no corre, vela!

I aquesta que comença....més!